FİKRİ İNAL

ADI SOYADI            :Fikri İNAL

BABA ADI                :Ömer

ANA ADI                  :Mülkiye

DOĞUM YERİ            :ANKARA 16.11.1947

MEDENİ HALİ            :Evli    2  Erkek 1 Kız

TAHSİLİ                   :ORTA

İLKOKUL                   :İhsan Sungu İlkokulu

ORTAOKUL                :Yıldırım Beyazıt Lisesi

İŞ ADRESİ                 :Karacakaya Cad. No:105 Firintaş Mobilya     Siteler / ANKARA

TEL NO                      :317 31 90

EV ADRESİ                  :Mehmet Emin Sok. Gökçe Apt. No:56     Subayevleri / ANKARA

TEL NO                       :317 31 90

 

1947 Yılında Karacaören Köyünde 2 erkek, 1' i kız olmak üzere  üc çocuklu,fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.Kardeşi sitelerde kendine ait bir mobilya dükkanında  çalışıyor.Kız kardeşi evli ev hanımıdır.

            İşe ortaokulu terk ettikten sonra Ankara Sağırlar okulunda 15 yaşında çırak olarak başladı.15 yaşından sonra sitelerde çeşitli atölyelerde kalfa ve usta olarak çalıştı.1967 yılında askerliğini İstanbul'da yaptıktan sonra Ankara'ya dönüp tekrar 2 yıl işçi olarak çalıştı.1971 yılında evlendi 1971 yılında kendisine ait küçük bir dükkanda çalışmaya başladı. Dürüst ve namuslu çalışmasıyla çevredekilerin taktirini topladı.Dostları ve çevresi sayesinde işi genişletti.

            Bu günkü maddi imkanlara kavuşunca Güzelhisar'da bir çiftliğe gelip giderken okula yaya giden çocuklara rastladıkça üzülüyor ve onları bir okula kavuşturma özlemi duyuyordu.

            Kendi köyünün de güzel bir okula ve eğitime layık olduğunu düşünerek 1992 yılında Karacaören Köyünde İlköğretim Okulu yapımına karar verdi. Köy Tüzel Kişiliğinin bağışladığı 8000 metre karelik arsa üzerine 12 derslik ve 6 İdari odası olan bir okul yaptırdı. Okulun maliyeti hakkında bir hesap tutmamıştır.

 

            MESAJI:

 

            İnsanlar Allahın verdiği nimetlerin kıymetini bilmeli. Fakire ve güçsüzlerinde bunlarda hakkı olduğunu düşünerek onlara okul, yol, köprü, sağlık evleri gibi kamu hizmetleri ile şahsi yardımda bulunmalı.Kısaca onların haklarını kendilerine iade etmelidir. Fakir ve güçsüzlerin hakkı verilmediği müddetçe verenin tekrar alacağını inanarak, herkesi gücü nispetinde yardıma çağırmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi